zondag 9 januari 2011

Keuzes maken: Vroeg naar bed

Het advies van de Specialist begin december was vrij simpel: “Je zou eens een keer vroeg naar bed moeten gaan”. Sinds de Warandeloop kelderde mijn vorm harder dan menig beurskoers de laatste jaren. Neen, rust nemen na een tartende inspanning (Lees: de marathon) omvat meer dan enkel de beentjes een aantal weken gestrekt leggen. Dan is voor je werk tot diep in de nacht PowerPoint-slides in elkaar knallen niet zo handig, maar dat is nu eenmaal mijn werk.

En nee, dan helpt deze berucht gladde winter ook niet erg mee. Mijn heup heeft het al niet zo op alle ondergronden die niet eindigen op ‘-asfalt’, laat staan op sneeuw en ijs. Toch leken de wijze woorden van de Specialist me net op tijd te hebben bijgestuurd, richting de volgende halte op de Wintertour: de Sylvestercross in Soest. Een forse uitglijder tijdens een duurloop en het vooruitzicht in het kleine veld van de Promintentenloop misschien de rode lantaarn te moeten dragen, deden me besluiten me bij racedirector Rob Veer af te melden.

Eerder die maand had ik bij diezelfde Rob Veer ook al het verzoek om deel te nemen aan de Dutch Marathon Battle 2011 (en alles wat daarbij hoort) naast me neergelegd. De keuze is immers reeds gemaakt nu te zaaien en dan in het najaar van 2011 pas weer te oogsten.

Uiteraard past een stevig potje skiën dan ook niet in de winter. Zo waar, maar ook zo onmogelijk voor iemand die al voor het 25e seizoen prakkiserend waaghals is. Uiteraard was de Meester het er niet mee eens, maar opperde hij dat het misschien een idee was dat mijn hardlopende vriendin en ik nog wat zouden gaan hardlopen op hoogte. En zo geschiedde het: zes sportdagen waarvan de eerste twee bestonden uit extreem woeste rompstabiliteitstraining uitgevoerd op mijn freeride-skies in het daarvoor bedoelde terrein. De volgende twee dagen startten beiden met een forse hardlooptraining inclusief de nodige hoogtemeters waarna het snowboard ’s-middags de boel nog even goed los schudde. De laatste twee dagen wederom woeste rompstabiliteit, ditmaal afgetopt met progressief loslopen.

Keuzes maken: Dagelijks hardlopen, een drukke baan, crosswedstrijden, (g)een voorjaarsmarathon, wintersport en al wat meer. Ik denk dat ik eens vroeg naar bed ga vanavond.

1 opmerking:

  1. Keuzes... dat maakt het leven toch leuk ? En wanneer de keuze is gemaakt en je er voor de volle 100% voor inzet dan is het resultaat vaak geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen