woensdag 14 oktober 2015

De Dag

"Zenuwachtig" breng ik met trillende stem uit. Nog een kwartier en het gaat beginnen. Sinds februari zit er maar één dag in mn hoofd. De tweede zondag van oktober, what else? Deze voorbereiding superintensief, nu dan dus Time to Rock. De Dag.

Startschot. Hoop mensen hier op de Mathildelaan. Fuck, die linker schoen had strakker gemogen. Doe je nu nu niks meer aan knuppel. Verder langs het Evoluon. Die 42 foto's waren best cool om te doen. Holy Shit! De Hovenring staat bomvol mensen. Gekkenhuis in Gestel ook. Gedacht dat ze nog in hun nest zouden liggen.

High Tech CampusOp 10 perfect op schema 1:09:30 halfweg. De tweede drankpost een gelletje en een slokje drinken. Ai, dat ontbijt zit nog te hoog. Voelt nu redelijk ruk daar rechts bij mijn maag, buik, zij of whatever. Niet druk maken, zal zo wel zakken Sengers. 

Haha, hier in Stratum krijgt coach Ton by far de meeste aanmoedigingen; het zijn zijn buurtgenoten. Die steken zijn wel echt megakut, drinken net ook maar laten staan. Na de bocht bij het DAF-museum midden op de weg een dwaas met een camera! Best lekker: alle frustratie eruit schelden.

Kak, tempomaker Jeroen stapt al uit. Daardoor automatisch een gaatje met de twee Belgen. Een duivels dilemma: aanpikken of dat kolere-eind alleen. Humn, niet handig, op 21 staat geen klok. Voelde veel harder dan gepland. De pijn is gezakt, maar daardoor vriend Garmin helemaal niet meer gecheckt. Laat ze ook maar gaan, als die eerste helft al zo ruk ging. 
(HS: In werkelijkheid gingen kilometers 10 tot 20 een stuk harder en werd halfweg 1:09:16 genoteerd)

Rekenen lukt vandaag moeilijk. Ton beweert op 25 dat ik qua tijd nog goed zit. Lijkt me sterk, want dit stuk was niet best zo solo vol tegen de wind in. Ook op 30 zegt hij dat het nog kan. Wedden, nu probeert hij me met een mindfuck positief te beinvloeden, grapjas. "Ik ga voor een PR, das al mooi."
(HS: Ton had echt gelijk, het restant in 3.20 per kilometer was precies genoeg)

Het Centrum."Gassen Harm! Onder de 2.21!" Pannenkoek, zitten slapen. Alles eruit nu. Shit, ga het net niet halen, dan maar vast ff genieten en juichen voor een mooi PR. Knockout op de finish van die laatste rappe kilometer. Hooo, daar komen de EHBO-ers, dus maar weer snel opstaan. Naar Ton toe voor een bedankje. 
Dit was hem, De Dag.

2 opmerkingen:

  1. Mooi verslag Harm en puike prestatie, GEFELICITEERD.
    Ik wens je een goed en snel herstel.
    P.s. Jij hebt nog de tijd voor een heel mooie marathon tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klasse Harm, en jammer van die linkerschoen. (Zoiets zie je precies terug in de eindtijd, natuurlijk!)

    BeantwoordenVerwijderen