dinsdag 30 augustus 2016

Lastige Hobby

Supervet! Heel Cool! Gaan we doen Vrouwlief!
Klikker-de-klik, ticket geboekt; Hopatee huurauto erbij en gaan met die banaan! Tijd voor een Roadtrip door Canada! West Coast Rocky Mountains here we Come! Vette shit ouwe.

Vrouwlief heeft een planning gemaakt. Lastige Hobby kijkt eens kritisch. 
Vrouwlief: 
We zijn op vakantie, tijdzat voor Lastige Hobby dus no problem! En dan overnachten we in van die cozy B&B’s en van die fancy lodges. Superleuk!” 
Lastige Hobby: 
“Maar is het daar wel vlak?  En hoe laat is het donker? En hoe warm is het eigenlijk? En dan wisselen we het autorijden toch wel af? En zoek jij dan leuke enigszins gezonde restaurantjes op TripAdvisor? En die beren rennen vast niet zo snel als ik toch?
Dus toch maar op sommige plaatsen een hotel met Fitness boeken.

Rondom Vancouver ligt een fietspad langs het water. Al slalommend tussen de huurfietstoeristen op naar de stadswildernis van Stanley Park. Het oog valt op een bord met de praktisch bruikbare tip:
Watch out for Coyotes! In case you face one stand fierce and say strongly:
“Go away coyote!”
Ik zou willen dat dit een grap was.

Via Google Maps op de reisroute een atletiekbaan bij een school gevonden. TomTom helpt en Vrouwlief gaat het stadje verkennen. Lastige Hobby staat alleenig-de-penig op een eiland in de volle zon bij 37 graden en harde wind. Iets met landklimaat, zeeklimaat en weet-ik-veelwat. 
Pfff wat een K training zeg. En de baan lijkt haast wel een paar meter te lang.” 
Vrouwlief, inmiddels terug van nergens, heeft een bord ontdekt: 
Hé wat grappig, die baan is 403 meter zodat je na 4 rondjes precies één Engelse mijl hebt.

Lastige Hobby heeft vanavond vette pech. In het kustplaatsje zitten alleen maar zaken die 80.000 verschillende soorten hamburgers serveren. En voor de lunch leek Heel Holland Bakt te zijn ingevlogen. Vette pech, of geluk, tis maar hoe je het bekijkt.

Baf! Lastige Hobby pleurt keihard op zijn nase omdat de loopband er abrupt mee stopt. Het apparaat is er volledig mee opgehouden. De fabrikant had blijkbaar niet verwacht dat iemand de maximum snelheid ook ècht zou gebruiken, of in ieder geval niet meer dan 10 minuten achter elkaar.

Dan maar buiten proberen. Wel in de bebouwde kom blijven, want er zijn hier recent zowel zwarte als Grizzlyberen gespot en die laatste rennen harder dan jij vriend. Tja, de gouden tip ‘Do not run away’ combineert niet heel handig met het fenomeen hardloper. En met een bus Bearspray, een soort pepperspay tegen beren (ook geen grap), ga ik het ook niet redden.

In het stadswandelpark staat ineens een kudde rendieren. Tussen de harem van 25 vrouwtjes toornt het gewei van het hitsige mannetje. Hij ziet me en zet agressief aan. Oh ooh…. dan maar een Fartlek training!

Vrouwlief 4.000 kilometer verder:
Het is wel een hoop aanpassen zo op roadtrip met Lastige Hobby dagelijks erbij, volgend jaar maar weer naar Tenerife ofzo, maar wat een vette vakantie was dit!
Zo Waar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten